ellipsemaskiner

Ellipsemaskiner er i ferd med å bli de mest populære elementene av treningsutstyr i offentlige treningssentre, fordi de ikke bare fungerer bra for folk som er overvektige og ønsker å gå ned noen kilo, men også for de med leddproblemer eller kneskader. Fordelene med ellipsemaskinene er mange for disse menneskene, ettersom innvirkningen er mindre på ryggraden og nedre ledd.

Hvor ofte bør du bruke en slik maskin?

For å få maksimal fordel av ellipsemaskiner anbefales det at du trener minst annenhver dag, og helst 5 ganger i uken. Hvis du bruker en ellipsemaskin på et offentlig treningsstudio eller til fysioterapi, må du huske å følge rådene fra PT eller trener, da intervalltrening kan være mye vanskeligere enn det ser ut til å begynne med.

De fleste moderne elliptiske trenere er elektromagnetiske. Du kan se om det er en knapp foran på maskinen, i stedet for en skive. Å trene intervalltrening på en ikke-elektromagnetisk maskin er fortsatt mulig, men bare litt mer stress.

Intervalltrening er den beste måten å forbrenne fett og få en god kardiovaskulær trening. Du kan gjøre noen øvelser med lav motstand i for eksempel fire minutter og deretter gå opp til en treningsøkt med høy motstand i ett minutt.

Ned i vekt med ellipsemaskin

Ellipsemaskiner er det beste valget for de fleste som ønsker å gå ned i vekt og øke kondisjonen. Ved å notere øvelsene dine daglig, spore hva du er, er en flott måte å forbedre kondisjonsnivået og vekttap. Hvis du ikke gjør det, vil du få «platå»-effekten, og ettersom kroppen din blir komfortabel med å utføre visse eller kontinuerlige bevegelser, dvs. gjør den samme øvelsen hele tiden, blir den lat.

Midre press på ledd

En ellipseformet maskin er til fordel for kroppen uten stor påvirkning på leddene, så når du først har fått en vane med å bruke en, er du i gang. Bland sammen dine rutiner og øvelser og en enkel måte å gjøre det på er å veksle mellom de programmerte treningsøktene. Dette er grunnen til at elliptiske trenere er så mye bedre enn tredemøller – du trener ikke de samme musklene og bare løper eller jogger hver gang du trener. En elliptisk maskintrening vil holde kroppen din til å gjette, slik at den ikke kommer inn i en rutine.

Tips til bruk av ellipsemaskin

Under en tjue-minutters treningsøkt på en ellipsemaskin kan du varme opp i tre minutter – oppvarming er viktig, aldri hopp over det, ellers kan du skade deg selv. Gå opp til middels intensitet i to minutter og tren deretter en høyintensitetsøkt i ett minutt. Det er en total varighet på 6 minutter. Topp det med et halvt minutt med veldig høy intensitet. Fortsett å gjøre det med 3-minutters lav intensitet inkludert – du burde ha varmet opp nå, og deretter gjenta dette i tjue minutter.

Neste dag kan du trene en ny 20-minutters treningsøkt, men annerledes. Gjør ett minutt på hvert intensitetsnivå, til du når den høyeste intensiteten etter 5 minutter, og start deretter på nytt. Ved å alternere disse to 20-minutters treningsøktene, vil ikke kroppen din nå platånivået fullt så fort. En av de største fordelene med ellipsemaskiner er å kunne trene på en annen måte hver dag.